Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Drømt hele livet om å bli bilmekaniker

Publisert 04.februar 2020

Daniel Nordvik fra Sotra begynte som lærling hos Møller Bil Drotningsvik i august 2017. To år senere tok han fagbrevet og ble samtidig ansatt som mekaniker her hos oss.

Hva innebærer rollen din som bilmekaniker?

-Jeg er en «grønn mann» som betyr at jeg tar ubestilte jobber. Kunden setter fra seg bilen og jeg starter på den så fort jeg har tid. Typisk er det snakk om feil som gjør at bilen ikke kan brukes, men også servicer. I løpet av en dag har jeg fra tre til fire slike jobber. Det jeg liker best å gjøre er ordentlige skrujobber, som å ta ut motor og girkasse, og feilsøking. Gruppen min består at tre «grønne menn» som alle jobber med Volkswagen personbiler.

Hvorfor valgte du dette yrket?

-Det har vært drømmen hele livet. Hjemme på gården på Sotra er jeg oppvokst med maskiner rundt meg. Allerede fra jeg var ung både fikset og kjørte jeg rundt på gården. På videregående tok jeg TIP (teknikk og industriell produksjon) som betyr to år skole og to år i bedrift før man kan ta fagbrevet.

Hva er unikt med Møller Bil som arbeidsplass?

-Jeg liker samholdet og hvor profesjonalisert alt er. Det er et godt sted å jobbe uten konflikter og andre negative utfordringer. Jeg har tatt basiskursene Møller Bil tilbyr og de har vært bra. Volkswagen er også et bilmerke jeg liker veldig godt, så jeg kunne ikke tenkt meg å jobbe noe annet sted.

Hva er du mest stolt av med jobben din?

-Jeg er mest stolt over at jeg jobber hos Møller Bil som har et bra rykte, og at jobben alltid blir gjort etter boka.

Til slutt, kan du si noe om deg selv som ikke kollegaene vet om?

-Jeg har alltid vært opptatt av ekstremsport. Jeg henger opp-ned i luften på ski, og hjemme på gården har jeg kjørt flere hunder timer med motocross. Det neste som står på planen er å hoppe i fallskjerm.