Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Derfor ble Sindre bilmekaniker

I niende klasse bestemte Sindre Kausland seg for fremtiden. I familien var det mange håndverkere, men ingen bilmekanikere. Det var avgjørende for Sindre som i dag er bilmekaniker hos Møller Bil Drotningsvik.

-I familien har vi tømrere, elektrikere og rørleggere, men ingen bilmekanikere. I niende klasse var det arbeidsuke og jeg fikk prøve meg som bilmekaniker på et verksted på Sotra hvor jeg kommer fra. Der og da bestemte jeg meg for at det var bilmekaniker jeg ville bli, sier 25-åringen.

Ett par år senere var strilen i gang med bilfag på Sotra videregående skole. Året etter i 2011 var han klar for utplassering og tilfeldigvis ble han utplassert hos Møller Bil Drotningsvik. Det var suksess fra første stund.

-Jeg husker godt hvor fersk jeg var og hvor lite jeg kunne. De ansatte hos Møller Bil Drotningsvik tok meg imot med åpne armer. Etter å ha opplevd arbeidsmiljøet og standarden var valget soleklart for fremtiden; hit ville jeg tilbake. Jeg ble utplassert her igjen og da standpunktkarakterene var klare sendte jeg inn søknad om lærlingplass med én gang. Bare en uke senere kom gladmeldingen om at plassen var innvilget, sier Sindre med et stort smil rundt munnen.

Sindre i arbeid med en Volkswagen e-Golf hvor en av lampene ikke virker slik den skal.

Kunnskapspåfyll

Sindre ble ferdig med læretiden i 2013. Siden den gang har Møller Bil Drotningsvik og Møller Bil-skolen fylt på bilmekanikeren med kunnskap år etter år. Han er utdannet høyvoltekspert og kan jobbe med batterier på både helelektriske og ladbare biler. Han har også gjennomført andre kurs innen komfortstyring, klimaanlegg og girkasse.

Hvordan har arbeidshverdagen endret seg siden læretiden?

-Stort! I starten trodde jeg det var en «greasemonkey» jeg skulle bli – en som gjør mekanisk arbeid som service, oljebytte og bremseskift. Det ble fort mer teknisk arbeid, og det passet meg bedre. Jeg bruker mer PC enn pipenøkkel nå, og det sier noe om hvilken vei det går. Dagene er veldig varierte og oppgavene kan bestå av biler som ikke starter, lys som ikke virker og varsellamper som lyser. Det er problemløsningen som interesserer meg mest; det å finne ut hva og hvorfor det ikke fungerer, og så fikse det, sier Sindre.

En Volkswagen e-Golf undersøkes av Sindre.

Arbeidsmiljøet er viktig

I dag jobber det 14 bilmekanikere og 4 lærlinger fordelt på person- og varebiler på verkstedet hos Møller Bil Drotningsvik. Til felles for mange er at de begynte karrieren sin som lærling akkurat som Sindre.

-Det er helt supert å jobbe sammen alle disse fantastiske menneskene. Trivsel er viktig og det er ikke vits å ha en jobb man ikke trives i. Man gjør en bedre jobb om man trives, i tillegg har fag og interesse stor betydning, også for motivasjon og utvikling.

Som høyvoltsekspert jobber Sindre mye med de elektriske bilene og ser frem til at første ID-modell kommer i 2020.

Sindre i dialog med servicemarkedssjef Kari Wie Sindre i dialog med servicemarkedssjef Kari Wie.