Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Sparer miljøet og inntil 4.000 kr i måneden

Publisert 07.september 2020

Størrelse, miljø og kvalitet på produkt og forhandler var viktig da Løland VVS startet jakten på et nytt nyttekjøretøy. Rørleggerbedriften, som holder til i Skogsvåg i Øygarden kommune, valgte til slutt en elektrisk Volkswagen e-Crafter etter å ha sjekket markedet nøye.

Erstattet diesel med strøm

Tidligere i år erstattet Frode Løland, daglig leder og eier av Løland VVS, et eldre nyttekjøretøy som gikk på diesel med en helt ny Volkswagen e-Crafter som går på strøm. For både han og kjedekontoret, VVS Eksperten, er det viktig med en grønn profil og det nye nyttekjørekjøretøyet er en del av det.

-Jeg kjører cirka 30.000 km i året og at det nå foregår utslippsfritt er fantastisk. Kundene og samarbeidspartnerne synes også det er positivt og spennende, og trenger jeg å lade mens jeg er hos de er det sjeldent noe problem, forteller Løland.

Frode er stolt over det nye nyttekjøretøyet.

Store besparelser

-Ikke bare sparer jeg miljøet, men også lommeboken. Jeg sparer mellom 3.000 og 4.000 kr i drivstoff og bompenger hver måned sammenlignet med mitt forrige nyttekjøretøy, forteller Løland.

Han skryter også stort av kjørekomforten med gode seter, god akselerasjon, godt utstyrsnivå og et nesten 11 m3 varerom.

-Jeg så på og prøvekjørte mange elektriske nyttekjøretøy, men ingen kom i nærheten av e-Crafter ut ifra hva som var mitt behov. Jeg frakter ofte på store gjenstander og plass var derfor et av de viktigste kriteriene. Oppfølgingen fra Kjetil Stigen hos Møller Bil Drotningsvik før, under og etter kjøpet har også vært upåklagelig, forteller han.

Kjørte fra Voss uten ladestopp

Løland VVS har jobber i hele Bergensområdet og trenger sjeldent å hurtiglade. Med egen ladestasjon på 7,2 kW på kontoret fullader han e-Crafteren på drøye fem timer. På lengre turer, som til Voss og tilbake, må han ty til hurtigladere, men fyller ladetiden med å svare på e-post og ta telefoner.

-Det går fort å hurtiglade e-Crafter. På 45 minutter er batteriet nesten fullt igjen og jeg kan kjøre videre. Her i sommer har jeg kjørt fra Voss til Skogsvåg uten å lade og det er cirka 13 mil, forteller Løland.

Løland med egen lader på kontoret.

Tyr til kreative løsninger

-For mange sitter den største barrieren med å velge et elektriske nyttekjøretøy mellom ørene. Det gjorde det for meg også, men jeg jobbet meg igjennom det. Når det passer seg tar jeg ferjen fra Klokkarvik til Hjellestad. Da sparer jeg noen mil og tid når det er kø. Den er også elektrisk og rimelig for elektriske kjøretøy. Litt kreativ må man være, avslutter Løland med.