Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Mekaniker-Tommy: -Et mål at kundens bil er minst mulig på verkstedet

Oppdatert 07.januar 2020

Tommy Askvik Olsen er fra Os, men bor nå i Loddefjord. Han har begynte i Møller Bil Drotningsvik som lærling i 2004 og er i dag bilmekaniker for Volkswagen nyttekjøretøy.

Hva innebærer rollen din som bilmekaniker?

-Jeg tar service og vedlikehold på nyttekjøretøy (Caddy, Transporter, Crafter og Amarok) som kan bety oppgraderinger og mekanisk arbeid. Nå skal jeg skifte bremser. Jeg tar også forhåndskontroller hvor jeg f.eks. sjekker hvorfor klimaanlegget lager ulyd. Jeg trives veldig godt å skru på nyttekjøretøy fordi de mer mekaniske enn personbilene.

Fortell om teamet du jobber i?

-Jeg jobber i produksjonsgruppen på nyttekjøretøy med Jimmi Jensen. Vi to har et godt samarbeid, og for oss er det et mål at kundens bil er minst mulig på verkstedet fordi dette er kundens viktigste verktøy. Tidligere hadde jeg med en lærling, men i år er det Jimmi som har det.

Hva er unikt med Møller Bil som arbeidsplass?

-Jeg føler at vi er en del av et kollektiv og en stor organisasjon. Det er trygghet i arbeidsplassen og det er veldig profesjonelt i alle ledd. Jeg trives veldig godt og det noe av grunnen til at jeg har vært her i 15 år. Her i Godvik er det også et fantastisk miljø!

Hva er du mest stolt av med jobben din?

- Jeg er stolt over tilliten jeg har fått til å kunne holde på det jeg har i alle år. At jeg har fått lov og muligheten til å bli spesialisert på Volkswagen nyttekjøretøy.

Til slutt, kan du si noe om deg selv som ikke kollegaene vet om?

-Jeg liker å fiske alene fordi da finner jeg ro og fred. Den største fisken jeg har fått på kroken er en tunfisk på 30 kg på Gran Canaria. Det tok 10 minutter å få den opp. Den ble donert bort til familier på ferieøyen.